Boris Vallejo en Julie Bell
Een beetje Fantasy Art liefhebber zal ongetwijfeld de kunstenaar Boris Vallejo kennen (wellicht het meest bekend om zijn Fantasy kalenders), zelf heb ik ook een ge├»llustreerd boek (Ladies, retold tales of Goddesses and Heroines) van hem in mijn bezit. Prachtige sfeervolle afbeeldingen van vooral mooie vrouwen en indrukwekkende  creaturen in een Fantasy rijke wereld. De tekst daarbij werd destijds verzorgt door Doris Valejo.

 
Boris Vallejo is geboren in Lima Peru. Daar doorliep hij de ‘School of fine Arts’ voordat hij emigreerde naar Amerika in 1964. Sindsdien heeft hij veel werk geleverd op het Fantasy gebied. Boris heeft tevens ge├»llustreerd voor diversen album covers, video box art en motion pictures advertenties.


In 1994 trouwde hij met Julie Bel, een van de wereldse top illustrators. Zij was de eerste vrouw die voor ‘Marvel Comics’ Conan de barbaar schilderde en sindsdien haar naam maakte om voor DE grote bedrijven, zoals Nike en Coca Cola, advertenties te illustreren.www.imaginistix.com

Samen delen ze nu een studio waar ze hun schitterende artistieke gaven op doek tot leven brengen en waarvan vele werken tot de dag van vandaag, uitgebracht worden voor het ‘grote’ publiek.
***
 

1 reacties:

Josette zei

Mooi stukje! En hij is een hele bekende ;)
Knuffels Josette