* * *

Author: bumblebee / Labels:


DRAKEN
De draak is het  indrukwekkende fabeldieruit de mythologie met een slangachtig of reptielachtig lichaam. Het uiterlijk van de draak kan nogal verschillen, maar de meest bekende is toch wel de vliegende, vuurspuwende draak.
Door de christenen uit de middleeuwen werden draken gebruikt als het symbool voor het duivelse kwaad. In het oude Oosten echter was de draak een goede God die was verbonden met het element water. Volgens de Chinezen zou de draak geluk moeten brengen en komt de draak voor in de dierenriem van de Chinese astrologie als een sterke persoonlijkheid.

Volgens oude verhalen was hij oorspronkelijk een voorname engel die tegen God in opstand kwam. Als straf wierp God de afvallige duivel vanuit de hemel in de vurige hel.
'In het diepst van de aarde vestigde Satan daar zijn koninkrijk. Samen met zijn mededuivels werd hij de vijand van God en probeerde hij op allerlei manieren het kwaad te bevorderen'. De 'Duivel' kon zich in verschillende vormen en dieren tonen, bijvoorbeeld als een slang, bok, wolf, maar ook als een Draak.  


Door de geschiedenis heen zijn draken en mensen niet in staat geweest om vreedzaam naast elkaar te leven. Dit blijkt door de verschillende duistere verhalen en legenden over drakendoders die afkomstig waren uit meerdere landen. Enkele genoemde  drakendoders  uit  diverse verhalen waren  de Aartsengel  Sint-Michaël, de Engelse patroonheilige Saint George en nog enkele helden zoals  Perseus, Herakles, Apollon, Siegfried en koning Arthur met één van zijn (trouwe) ridders Lancelot.
Net als de elfen is ook de draak een geliefd onderwerp in sprookjes en legenden door zijn imposante verschijning en zijn afkomst die in mysterie gehuld is.
***

3 reacties:

The Story So Far zei

You may like my music blog??

The Story So Far zei

Thanks for visiting my blog! :o)

The Story So Far zei

: o) I was looking for other blogs about Fish / Marillion, and used Fish / Marillion on the search, and found your blog: o) Yes, I like your blog, and I live near one big Norwegian Troll, you can take a look at: http://www.hunderfossen.no/, it is a nice place in a nice and expensive, but peaceful country.