De Betoverende Elfen

Een van de meest favoriete wezens uit de sprookjes en fantasy wereld, zijn de Elfen.
Dit heeft waarschijnlijk te maken met hun uiterlijk, over het algemeen zien ze eruit als mooie lieflijke kleine mensachtige wezens met puntige oren en sierlijke vleugels van bijvoorbeeld een vlinder of libel. Een greep uit de soorten elfen die we kennen zijn onder andere; Bos Elfen (niet te verwarren met Bos Nimfen, Bloemen Elfen, Licht Elfen, Maan
Elfen, Zwarte Elfen, en Elfs (vaak mannelijk)


Uit de Germaanse en Noordse mythologie is de elf een denkbeeldig wezen en word in de Europese folklore beschouwd als een licht of natuurgeest met bovennatuurlijke krachten.

Ze kenden twee soorten elfen, de lichtelfen en de zwarte elfen. Lichtelfen leven vaak bij bossen en meren en zijn vriendelijke wezens. Maar de zwarte elfen, (ook alven genoemd) hebben hun domein onder de grond, zijn duister en kwaadaardig.Engelse en Franse dichters en schrijvers beschreven elven rond 1380 als goede spirituele individuen die leefden in Engeland en in de hooglanden van Ierland.
Ook voor velen tekenaars, schilders en filmakers zijn elfjes een favoriet onderwerp en worden door deze kunstenaars in vele mooie creaties weergegeven, waar wij dan weer in volle teugen van kunen genieten.

***

4 reacties:

bumblebee zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Josette zei

Hoi Eef,

Wat een prachtig niew blog!! :)
Helemaal mijn stijl zal ik maar zeggen.
Je hebt er erg je best op gedaan en het is super mooi geworden meid! Ga zo door zou ik zeggen!
Ik kom beslist vaker een kijkje nemen hoor!

Liefs en veel succes met je Fantasy blog.
Josette

Tana zei

Waw,dit is het mooiste blog,fantastische tekeningen.Ik zal het vaak bezoeken.
http://www.mikresaggelies.nl/

bumblebee zei

Dank je Tana voor je complimenten over mijn FantasyBlog en tot een volgend keer! ;D